Gå til hovedindholdet

Kom ud og mærk økologien til et Økologisk høstmarked

Den 3.-4. september 2016 står økologiske landmænd overalt i landet klar til at byde dig velkommen til Økologisk Høstmarked. Her fejres det, at høsten er i hus og hylder det lokale madlandskab.

En oplevelse for hele familien

Økologisk Høstmarked er ikke kun for de voksne. Børnene får en dag fyldt med sjove og lærerige oplevelser på De Økologiske Høstmarkeder. For hvem vil ikke gerne mærke hestens bløde mule, trække økologiske gulerødder op af jorden, plukke æbler eller følge landmanden på markvandring? Her er det tilladt at se, røre, lugte og smage på økologien og hilse på landmændene.

Hver gård har forskellige oplevelser at byde på. Afhængig af hvilken gård du besøger kan du fx møde dyrene på gården, købe frisk frugt og grønt i gårdbutikken, spise kage i caféen, køre i hestevogn, trække gulerødder op af jorden eller plukke æbler, bage snobrød, gå en tur i landskabet, se et får blive klippet og mange steder kan børnene lege på halmlegeplads. 

www.hostmarked.dk kan du finde en gård i nærheden af, hvor du bor. Her kan du læse beskrivelser af aktiviteterne på de enkelte gårde.

Om Økologisk Høstmarked

Økologisk Høstmarked er hele den økologiske branches fælles høstmarked, hvor alt fra små familiedrevne landbrug til store godser står bag. Med markdrift, kødkvæg, mælkeproduktion, frugt og grønt, får, geder og mange andre dyr er Høstmarkedet et vindue til Danmarks økologiske spisekammer. Visionen er at skabe en forbrugerevent, som sætter fokus på kvaliteten og mangfoldigheden af de økologiske fødevarer.

Økologisk Høstmarked 2016 gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med værterne. I 2015 var der 63.000 danskere, der trak i gummistøvlerne og drog på landet en sensommerdag, hvor landskabet stod malet i gyldne farver og træerne bugnede af modne frugter og bær.

Links:

www.hostmarked.dk 

Kontakt:

Ernæringsfaglig medarbejder Susanne Walter Johannessen, Fødevarestyrelsen,
tlf.: 72 27 69 00  


MENU