Gå til hovedindholdet

Kom ud og leg i påsken

Foråret nærmer sig, påskeliljerne titter frem, og måske er vi heldige med varmt og solrigt vejr i påskeferien. Brug påsken til at komme ud og røre kroppen og være aktiv med dine børn, børnebørn eller dine venner. Her følger nogle ideer til sjove påskelege udenfor for børn og voksne.

Trille æg

Alle deltagere har ét hårdkogt æg hver. Lav en markering på toppen af en skråning. Tril på skift æggene ned af skråningen – det gælder om at få ægget til at trille så langt som muligt. 

I kan også lave en målstreg for enden af bakken og trille alle æggene af sted samtidig. Den, hvis æg kommer først over målstregen, vinder. 

Kongens efterfølger

Kongens efterfølger i påskeudgaven kræver, at hver deltager har et hårdkogt æg i en ske. Skeen med ægget bæres alt efter ønsket sværhedsgrad og alder i hånden eller munden. Forreste deltager vælger en aktivitet, fx gå baglæns, dreje rundt, hoppe eller kravle. De andre efterligner bevægelsen. 

Jorden brænder

Jorden brænder udføres også med hårdkogte æg og skeer. Deltagerne skal gennemføre en forhindringsbane med ægget placeret på skeen. Vinderen kan være den hurtigste, den der er blevet 'brændt' færrest gange på jorden eller den, der ikke har tabt ægget undervejs. Brug brædder på jorden som balancebomme, hulahopringe som sikre zoner eller karklude som trædesten undervejs fra punkt A til B. 

Leg dig sund og glad 

Børn er normalt glade for leg og bevægelse. Når børn leger, udvikles og forfines koordination og balance, og der udvikles større kropsbevidsthed. Det kan have stor betydning for de sociale fællesskaber, som børn indgår i. 

Det er sundt for kroppen at være fysisk aktivt, og børn, der bevæger sig får også bedre selvværd og livsglæde. 

Kontakt:

Susanne Walther, Ernæringsfaglig medarbejder, Fødevarestyrelsen, tlf.: 7227 6900


MENU