Gå til hovedindholdet

Kom på sjov og lærerig Madskole

Madskolerne har åbnet for tilmeldingen til flere af deres Madskoler, og enkelte er allerede fuldt bookede. Find en Madskole nær dig, og giv dit barn sjove madoplevelser i sommerferien.

Når skoleklokkerne ringer ud til børnenes sommerferie, rykker Madskolerne ind. Køkkenerne bliver forældrefri zone, og børnene tager grydeskeen i egen hånd, mens de føler, smager, dufter og oplever madens vidunderlige verden.

Madskolerne er for børn i alderen 8-12 år, og over fem aktivitetsfyldte dage fordyber børnene sig i madlavning over skærebrædder og køkkengryder. Børnene lærer at lave god og sund mad fra bunden, dyrker motion og tager på ekskursion og oplever fødevarernes vej fra jord til bord. Det kan for eksempel være på et landbrug, en større kantine, en fødevarefabrik eller lignende.

Succesoplevelser giver blod på tanden

Formålet med Madskolerne er at give børnene gode oplevelser med sund mad og motion, og ved at børnene oplever, at de bliver gode til at være med i køkkenet, kan det give dem blod på tanden og lyst til at være med til at lave mad derhjemme, når Madskoleugen er forbi.

Om Madskolerne

Bag Madskolerne står arrangørerne Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA. Madskolerne har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valg.

Hele ugen præsenteres børnene for nye råvarer, både i køkkenet og på ekskursioner. På alle Madskoler er madlavning, motion, familiearrangement og udflugt faste elementer. En Madskole varer fem dage og afvikles i forbindelse med børnenes skoleferie.

Kontakt

Line Damsgaard, projektkoordinator, Landbrug & Fødevarer, tlf.: 33 39 40 87.

Læs mere på andre sider

Find en madskole

Få besked om nye madskoler


MENU