Gå til hovedindholdet

Kender du Det Økologiske Spisemærke?

Hvis ikke har du nu chancen for at lære det at kende. For fra den 5. september og 2 uger frem vil Fødevarestyrelsen i samarbejde med en række kommuner, spisesteder og andre aktører slå et slag for de spisesteder, hvor der bliver satset på økologi.

De danske forbrugere skal kunne træffe oplyste valg og have mulighed for at vælge økologisk, når de eller deres familie spiser ude, vælger daginstitution, skole eller plejehjem.

Derfor lancerer Fødevarestyrelsen en kampagne i perioden fra den 5. til 18. september for at øge kendskabet til Det Økologiske Spisemærke. Spisemærkerne vil især være synlige på de sociale medier med budskabet ”Vi har mærket de økologiske spisesteder for dig – kig efter spisemærket”.

Fredag den 9. september bliver en økologisk fejringsdag, hvor de køkkener og spisesteder der allerede har Det Økologiske Spisemærke skal hyldes for deres indsats.

Hvad er Det Økologiske Spisemærke?

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder.

Spisemærket i enten guld, sølv eller bronze viser, hvor stor en del økologiske råvarer, der anvendes på spisestedet. 

Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke. Det kan fx være: Restauranter, caféer og kantiner, hospitalskøkkener og institutionskøkkener (fx daginstitutioner, plejehjem, skoler  mm.)

Det røde Ø-mærke er i dag kendt blandt alle danske forbrugere, mens kendskabet til Det Økologiske Spisemærke, som over 1750 offentlige og private spisesteder i dag kan brande sig med, er stødt stigende. 

Du kan være med og vinde præmier

Som privatperson kan du være med i en konkurrence om gavekort, hvis du deler et foto af dit favorit øko-spisested. Læs mere her.

Arbejder du med spisemærket? - Vær med!

I kan tage del i kampagnen og den økologiske fejringsdag ved at flage op for økologien på netop jeres spisested.

Fødevarestyrelsen har udviklet gratis materialer og web-bannere til download, som du kan finde her. 

Læs mere
Find Fødevarestyrelsens pressemeddelelse her.

Kontakt:

Pressevagten på 2284 4834 eller skriv til presse@fvst.dk


MENU