Gå til hovedindholdet

Hjælp til sundhed på erhvervsskolerne

Mange erhvervsskoler bestræber sig allerede på at give eleverne bedre muligheder for at blive sundere. For at understøtte denne indsats har Sundhedsstyrelsen udsendt et inspirationskatalog til alle erhvervsskoler i Danmark.

Lær af andres erfaringer

Kataloget har samlet anbefalinger, cases og konkrete handlingsanvisninger til, hvordan skolerne kan arbejde med forebyggelse i forhold til kost, fysisk aktivitet, rygning, alkohol, rusmidler, sex og sol i undervisningen. Desuden er der inspiration til, hvordan man på ledelsesniveau kan arbejde med at skabe sunde rammer på skolen.

Inspirationskataloget er udarbejdet med bidrag fra Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse samt Sex og Samfund.

Gratis kurser til lærerne

Allerede fra september og resten af efteråret har lærere og skoleledere på erhvervsskoler desuden mulighed for at komme på gratis kompetenceudviklingskurser. Kurserne giver viden om, hvordan lærere og ledere kan skabe sunde rammer på skolen og bringe sundhed ind i undervisningen.

Kompetenceudviklingskurserne bliver afviklet på 20 forskellige erhvervsskoler landet rundt, så deltagerne skal bruge mindst mulig tid på transport.

Bestilling af materiale

Inspirationskataloget kan bestilles hos Rosendahls-Schultz Distribution, sundhed@rosendahls-schultzgrafisk.dk eller telefon
70 26 26 36 mod betaling af porto og ekspeditionsgebyr.

Kontakt

Tove Vestergaard, Ernæringsfaglig medarbejder, Fødevarestyrelsen, Tlf.: 7227 6900.


MENU