Gå til hovedindholdet

Gratis adgang – Skov og natur er åben for børn og barnlige sjæle

Lav sjove aktiviteter udendørs - der er garanti for røde næser og kinder. Naturen har åbent både i weekenden, hverdagen og i vinterferien

Aktiviteter i skov og natur

Selvom det ikke er sommer er der mange muligheder for sjove aktiviteter udendørs og i landets dejlige skove. Naturstyrelsens hjemmeside giver en række gode forslag til udendørs aktiviteter. På hjemmesiden kan du finde den nærmeste cykel rute, mountainbike rute, naturlegeplads, vandrerute, poster til orienteringsløb og meget mere.

Geocaching – kender du det?

Geocaching er en sport, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager kan finde "skatte" i naturen.

Sporten består i, at en person gemmer en cache (skat) et sted og offentliggør koordinater og beskrivelse af stedet på geocaching.com. Cachen er typisk en vejrbestandig lille beholder som eksempelvis en plasticbøtte, som indeholder en blyant, en logbog og forskellige "gaver" af typisk ingen eller ringe værdi. Idéen er, at man skal finde cachen, skrive i logbogen, tage nogle af tingene og lægge nogle andre.

Spis i naturen

Nyd din medbragte mad i et madpakkehus i naturen. Eller lav mad over bål på en bålplads eller grillplads. Der findes mange forskellige typer af "naturkøkkener", som kan benyttes af alle:

  • En bålplads er et ildsted på jorden, der er omgivet af enten stammer eller sten.
  • Et bålhus er en lille hytte med åbne sider, som er placeret over bålstedet.
  • Grillpladser har en grillrist, hvorpå du kan tilberede din mad.

Find dem på Naturstyrelsens hjemmeside.

Tag en tur på skøjterne

Rundt omkring i landet er der mange åbne gratis skøjtebaner med mulighed for leje af skøjter. I Danmark har vi ovenikøbet Nord Europas største skøjtebane på Genforeningspladsen i København. Tjek din kommunes hjemmeside for, hvor du kan finde den nærmeste mulighed for at tage en tur på skøjterne sammen med familien, kæresten, veninden eller med en date.

Hvis der er sne

Der er rig mulighed for en tur på kælkebakken, det kan være sjovt med en eller også bare en affaldssæt at glide på. Naturstyrelsen har et kort over gode kælkebakker og langrendsløjper. Nogle kommuner har også et kort over, hvor du kan finde de bedste kælkebakker.


MENU