Gå til hovedindholdet

Fødevarer i kamp om at blive ’Årets Nøglehulsprodukt’

Færdigretter og kødpålæg med mindre salt og lettet for fedt er blandt de næsten 30 Nøglehulsmærkede fødevarer, der fra i dag bejler til titlen i Fødevarestyrelsens konkurrence om ’Årets Nøglehulsprodukter 2017’.

Butikkerne bugner med lækre Nøglehulsmærkede produkter, og fra i dag og frem til søndag den 26. marts har du mulighed for at stemme på netop dine Nøglehulsfavoritter i en række forskellige kategorier. Når du stemmer, kan du samtidig deltage i lodtrækningen om gavekort på op til 2000 kr. til dagligvarer. 

Du kan stemme på www.nøglehullet.dk/konkurrence

De fødevarer, som får flest forbrugerstemmer i hver kategori, vinder titlen som ’Årets Nøglehulsprodukt 2017’. Vinderne kåres til en kåringsevent torsdag den 6. april.  

Fødevareproducenter, dagligvarebutikker, bagere o. lign. har haft mulighed for at indstille Nøglehulsmærkede produkter i konkurrencen. De nominerede produkter i konkurrencens kategorier er udvalgt af et smagsdommerpanel bestående af forbrugere og smagsprofessionelle. Der kæmpes om titlen ’Årets Nøglehulsprodukt 2017’ i 10 forskellige kategorier, hvoraf 8 af kategorierne afgøres af forbrugerne: 

Færdigpakket hvedebrød
Færdigpakket rugbrød
Kødpålæg
Vegetabilsk pålæg
Fiskepålæg
Færdigretter
Sandwich, wraps og smørrebrød 
Ost

De sidste to kategorier i konkurrencen er ikke-færdigpakket hvedebrød og ikke-færdigpakket rugbrød. Disse kategorier kåres af et smagspanel, for at give landets håndværksbagere en fair konkurrence. 

Vinderne i disse to kategorier findes og kåres ved den store kåringsevent den 6. april. 

Konkurrencen gennemføres i samarbejde med Saltpartnerskabet, der består af DI Fødevarer, Landbrug og Fødevarer, Dansk Erhverv, HORESTA, Hjerteforeningen, Hjernesagen, Forbrugerrådet TÆNK, Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen, Kost- og Ernæringsforbundet, COOP, DSK, Dansk Supermarked, Danske Slagtemestre, Bager- og Konditormestre i Danmark, Gigtforeningen, Dansk Hypertensionsselskab, Lagkagehuset og Fødevarestyrelsen.

Læs mere om Nøglehullet

Kontakt:

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 22 84 48 34


MENU