Gå til hovedindholdet

Fiskens Dag d. 10. september

Fiskens Dag er hele Danmarks festdag, og i år er det lørdag d. 10. september. Landet over vil der være festlige arrangementer med fokus på fisk, og selvfølgelig med lækre smagsprøver.

Rådhuspladsen i København

Traditionen tro bliver Rådhuspladsen i København forvandlet til én stor festplads. Hele pladsen vil være fyldt op af boder med salg af fisk, sjove oplevelser for børn og et væld af smagsprøver. Dagen igennem vil der være livemusik fra den store scene, og så bliver der selvfølgelig mulighed for at deltage i en vaskeægte fiskeauktion!

Føl den grumme havkat på tænderne, mærk forskellen på den grove skrubbe og den glatte spætte og rør ved den giftige fjæsing. Hør alt om fiskens levevis og om hvorfor den ser så mærkelig ud. Men først og fremmeste skal du høre om, hvorfor den smager så godt og er så sund.

Arrangementer i hele landet

Overalt i landet vil der være lokale arrangementer og aktiviteter for børn med fokus på fisk. På hjemmesiden fiskensdag.dk kan du se, om der sker noget, der hvor du bor.  

Hvorfor en ”Fiskens Dag”?

Da dansk fisk både er bæredygtig fisk og klimavenlig fisk, er det klart at dansk fisk er foretrukken fisk hos forbrugerne. Mange mangler inspiration og viden om tilberedning af fisk. Med Fiskens dag 2016 håber vi at kunne vække nysgerrigheden og lysten til at spise mere dejlig dansk fisk.

Fiskens Dag gennemføres af Fiskebranchen med støtte fra den Europæiske Fiskerifond og Miljø- og Fødevareministeriet.

Kontakt: 

Pressevagten på 2284 4834 eller skriv til presse@fvst.dk


MENU