Gå til hovedindholdet

Børn stopper madspild

Fødevarestyrelsen lancerer et hæfte, hvor de vil fortælle Danmarks børnehavebørn om, hvordan man blandt andet kan lade være med at øse mere op end man kan spise og i stedet tage to gange hvis man stadig er sulten.

I Danmark fodrer vi vores skraldespande med ca. 237.000 tons spiseligt mad hvert år fra private husholdninger. Mad der kunne være endt som gode, sunde måltider på vores spiseborde.

”Vi ved fra undersøgelser, at de gode vaner, der bliver grundlagt i barndommen ofte varet ved, ligesom vi også ved, at børn har stor indflydelse på de voksne. Derfor sætter vi madspild på dagsordenen hos både børn og voksne i daginstitutioner landet over,” fortæller Else Molander, kontorchef i Ernæring i Fødevarestyrelsen.

Ruth og Rasmus vil mindske madspild

Det kan hæftet om de to tegneseriefigurerne Ruth og Rasmus hjælpe med. Hæftet sætter fokus på, hvordan man blandt andet kan mindske madspild ved at bruge hele råvaren, gemme madrester korrekt og senere bruge dem i nye retter.

For børnenes perspektiv handler det om kun at øse det op, man kan spise, eller stadig spise fx et æble, selvom der er en brun plet på.

Hæftet om Ruth og Rasmus er tænkt som et værktøj, som personalet kan bruge til at tale med børnene om madspild, og til at personalet får gode råd til at undgå madspild.

Det er det syvende hæfte i rækken om Ruth og Rasmus, og hæftet er blevet til i samarbejde med Stop Spild af Mad-bevægelsen og Landbrug & Fødevarer.

Daginstitutioner kan gratis bestille Ruth og Rasmus-hæftet på Komiteen for Sundhedsoplysnings hjemmeside: www.sundhedsformidling.dk eller du kan downloade det nedenfor.

Kontakt

Helle Køngerskov, Ernæringsfaglig, akademisk medarbejder, Fødevarestyrelsen, tlf.: 7227 6900.

Pjecer og rapporter

Ruth og Rasmus hader madspild, Fødevarestyrelsen


MENU