Gå til hovedindholdet

Bliv klimavenlig med groft og grønt

Spis årstidens grove grønsager – så lever du sundere og formindsker dit CO2-aftryk på klimaet.

En ny undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet for Fødevarestyrelsen, viser, at årstidens grove grønsager og kartofler mindsker klimabelastningen.

6 om dagen

Den nye rapport anbefaler bl.a., at du kan begrænse dit klimaaftryk ved at vælge sæsonens danske frugter, grønsager og frilandsprodukter, som ikke kræver opvarmning af drivhus.

Den nye undersøgelse går flot i spænd med kostanbefalingerne om, at du bør spise 600 gram frugt eller grønt om dagen.

5000 gode grunde til 6 om dagen

Undersøgelser viser, at frugt og grønt formindsker risikoen for kræft og hjertekarsygdomme, og at der i frugt og grønsager er over 5000 forskellige stoffer. Præcis hvilke stoffer, der giver den gavnlige effekt på helbredet, ved man ikke. Sandsynligvis er der tale om et samspil mellem mange faktorer. Men en ting er sikkert – groft og grønt er sundt – og nu ved vi også, at kartofler og gulerødder er klimavenlige.

Groft grønt i sæson

Lige nu er der sæson for bl.a. Blomkål, Sommerhvidkål, Ærter, Gulerod og Rødbeder. Find inspiration til sundere nøglehulsopskrifter her.


MENU