Gå til hovedindholdet

Åbent Børnehus i Albertslund

Syltning og bålmad. Karse og påskeklip. Sprogstrategier og kostvaner. Mangfoldigheden er stor, når Børnehusene Storken og Sydstjernen i Albertslund inviterer til Åbent Børnehus.

Åbent Børnehus er en utraditionel måde at arbejde med trivsel og sundhed blandt småbørnsfamilier i Albertslund Syd. 

Ved Åbent Børnehus mødes forældre, pædagoger, familieterapeuter og sundhedsplejersker på en ny og utraditionel måde til fælles aktiviteter, spisning og snak. Formålet er at skabe mulighed for, at nye relationer og nye netværk kan opstå – forældre imellem og mellem forældre og fagpersonale. 

Åbner op for dialog om sundhed og måltider

Den fælles madlavning og det fælles måltid åbner for mange snakke om sundhed og måltider: Skal børn være med i madlavningen, og hvorfor er det en god idé? Er det vigtigt, at barnet får lov at skære ud på sin egen måde? Og hvordan håndterer man i det hele taget en kniv, når man er 3½ år? Hvorfor betyder det noget at spise sammen? Og må man løbe, lege og rejse sig mens resten af familien spiser færdig?

De uformelle rammer kan gøre det nemmere for familierne at gribe fat i en pædagog, en sundhedsplejerske, en familieterapeut eller en sprogpædagog med de spørgsmål (og måske bekymringer), som brænder sig på – men ikke altid bliver stillet, hvis der først skal bestilles tid og arrangeres.

Åbent Børnehus afholdes cirka hver anden måned og er inspireret af et lignende tiltag i Fredensborg Kommune.

Aktiviteten ’Åbent Børnehus’ er en af i alt 5 aktiviteter i projektet Tidlig indsats, der er støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold. Projektet løber i perioden 2010 – 2015. 

Vil du vide mere om Åbent Børnehus i Albertslund Kommune?

Kontakt: Tove Stalk, leder af Børnehuset Storken, tove.stalk@albertslund.dk


MENU