Gå til hovedindholdet

Spisesteder

Nøglehullet på spisesteder er en frivillig certificeringsordning. Ved at opfylde en række kriterier kan et spisested blive nøglehulscertificeret og tilbyde samt formidle sundere retter med Nøglehullet til deres gæster.

Nøglehulsmærkede madretter sikrer gæsterne en sundere sammensætning i måltiderne, og hjælper gæsten med at spise varieret og leve efter kostrådene. Retter mærket med Nøglehullet tager udgangspunkt i et eller flere af budskaberne:

  • Spar på fedt
  • Spar på sukker
  • Spar på salt
  • Spis mere frugt, grønt og fuldkorn
  • Spis passende portionsstørrelser

Ophør

Mærkningsordningen "Nøglehullet på spisesteder" ophører med udgangen af 2017.

Fødevarestyrelsen har lanceret Måltidsmærket, som gør det nemmere at tilbyde sund og lækker mad i skoler og fritidsordninger og på arbejdspladsen og ungdomsuddannelsen. 

Det nye Måltidsmærke gælder fore hele madudbudet, er gratis og uden næringsberegning. 

Læs mere om Måltidsmærket, find linket i boksen. 

MENU