Gå til hovedindholdet

Grød, brød og pasta

Her kan du læse, hvilke krav grød, brød og pasta skal leve op til for, at de kan mærkes med Nøglehullet. 

Grød og grødpulver

Grød og grødpulver, der indeholder mindst 55 % fuldkorn, kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav i det spiseklare produkt: 

  • Maks. 4 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 5 gram sukkerarter i alt per 100 gram 
  • Mindst 1 gram kostfiber per 100 gram 
  • Maks. 0,3 gram salt per 100 gram

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Havregrød 
  • Byggrynsgrød

Brød og brødmix

Brød og brødmix, hvor kun væske og eventuelt gær skal tilsættes, og som indeholder mindst 30 % fuldkorn, kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav i det spiseklare produkt: 

  • Maks. 7 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 5 gram sukkerarter i alt per 100 gram 
  • Mindst 5 gram kostfiber per 100 gram 
  • Maks. 1 salt per 100 gram

Brød kan markedsføres færdigpakkede og ikke-færdigpakkede.

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Brød 
  • Pizzabunde 
  • Bake-off

Rugbrød m.m.

Rugbrød, andre rugbaserede produkter og brødmix, hvor kun væske og eventuelt gær skal tilsættes, og som indeholder mindst 30 % rug og mindst 35 % fuldkorn, kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav i det spiseklare produkt: 

  • Maks. 7 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 5 gram sukkerarter i alt per 100 gram 
  • Mindst 6 gram kostfiber per 100 gram 
  • Maks. 1,2 gram salt per 100 gram

Rugbrød kan markedsføres færdigpakkede og ikke-færdigpakkede.

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Rugbrød 
  • Øvrigt brød, hvor 30% af cerealierne er rug

Knækbrød og skorper

Knækbrød og skorper, som indeholder mindst 50 % fuldkorn, kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav: 

  • Maks. 7 gram fedt per 100 gram 
  • Maks. 5 gram sukkerarter i alt per 100 gram 
  • Mindst 6 gram kostfiber per 100 gram 
  • Maks. 1,3 gram salt per 100 gram

Glutenfrie produkter skal indeholde mindst 15 % fuldkorn.
Knækbrød kan markedsføres færdigpakkede og ikke-færdigpakkede.

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Knækbrød 
  • Skorper 
  • Fladbrød

Pasta

Pasta, som indeholder mindst 50 % fuldkorn, kan mærkes med Nøglehullet, hvis de lever op til følgende krav: 

  • Mindst 6 gram kostfiber per 100 gram 
  • Maks. 0,1 gram salt per 100 gram

Krav om fuldkorn gælder ikke glutenfri pasta.

Eksempler på produkter, der tilhører kategorien: 

  • Fersk og tørret pasta 
  • Glutenfri pasta 
  • Fuldkornsnudler

MENU