Gå til hovedindholdet

Kommuner

Måltidsmærket viser vejen til sundere mad i jeres kommune. Som kommune kan I sikre, at jeres kommunale spisesteder tilbyder sunde måltider. 

I kan få Måltidsmærket til følgende kommunale spisesteder:

  • Skolekantiner og skoleboder
  • Fritidsordninger
  • Kantiner på ungdoms- og erhvervsuddannelser
  • Personalekantiner 
  • Daginstitutioner (fra medio 2018)

Jeres kommunale spisesteder kan gratis markedsføre sig med Måltidsmærket, hvis deres madtilbud følger principperne i Fødevarestyrelsens guide. Enten Fødevarestyrelsen guide til sundere mad i skolen eller Fødevarestyrelsens guide til sundere mad på ungdomsuddannelsen og arbejdspladsen. 

Hvis jeres spisesteder, fx. skolen, får maden leveret fra en ekstern leverandør, kan I stille krav til leverandøren om, at maden lever op til principperne bag Måltidsmærket.

Hjælp til Måltidsmærket i jeres kommune 

Fødevarestyrelsen vejleder om Måltidsmærket til forvaltningschefer, faglige konsulenter og sundhedskonsulenter i kommunerne.

Kan I samle en række interesserede køkkenansvarlige fra kommunale spisesteder til en samlet introduktion til Måltidsmærket og principperne bag, så kan der være mulighed for at Fødevarestyrelsen besøger jeres kommune.

I løbet af foråret 2018 afholder Fødevarestyrelsen igen seminarer om Måltidsmærket. Hold øje her på hjemmesiden eller i nyhedsbrevet. 

MENU