Gå til hovedindholdet

I kan hjælpe jeres gæster til et sundere valg

Her får I tips, der hjælper jeres gæster godt på vej til et sundere valg. I kan for eksempel: 

Øge tilgængeligheden af den sundere mad

  • Placere salat som det første, fx på buffeten
  • Stille grove salater (fx hvidkål, rødbede, gulerod) forrest på salatbuffeten
  • Fordele sundere alternativer i flere anretninger på buffeten. Dobbelt så mange anretninger af fx en salat, giver dobbelt så højt forbrug
  • Placere sundere alternativer (fx nødder og frugt) ved siden af kage og chokolade mv.

 Vælge smarte serveringsredskaber

  • Bruge tang frem for ske ved mad, vi skal spise mindre af, så tager vi ikke så meget på tallerkenen
  • Bruge mindre skeer ved mad, vi skal spise mindre af, så tager vi ikke så meget på tallerkenen 

Placere søde sager og drikkevarer, så de er mindre synlige

  • Sætte vand i øjenhøjde
  • Sætte sodavand og andre søde drikke på nederste hylde i køleskabet
  • Sætte transparent film på køleskabsdøren, så den dækker nederste hylde- vi spiser og drikker mindre af det, vi ikke kan se

 Ændre portionstørrelserne

  • Servere frugt og grønt udskåret, så spiser vi mere
  • Servere kage og lignende i små portioner, så spiser vi mindre

Formidle et sundere valg til jeres gæster

  • Bruge info-skærme, nyhedsmails og intranet
  • Placere en stander med materialer og hæng plakater op 
  • Lægge materialer på borde eller andre steder, det virker naturligt hos jer

 

 

MENU