Gå til hovedindholdet

Basis på plads - råvareoversigt

Udgangspunktet for at lave mad efter Fødevarestyrelsens principper er at bruge basisråvarer, som er i overensstemmelse med Fødevarestyrelsens officielle kostråd.

Når I bruger basisråvarer, er der også plads til at variere med andre råvarer. Det er dem, vi kalder supplerende råvarer. I guidens råvareoversigt nederst på siden, fremgår både basisråvarer og supplerende råvarer.

Når I  udvælger og sammensætter og maden, er det godt at huske på at vælge mange forskellige råvarer - så sikrer I variation og god smag.

Vælg gerne produkter med Nøglehullet og Fuldkornslogoet, når I køber ind. Nøglehullet og fuldkornslogoet guider jer til produkter med mindre salt, sukker og fedt, samt flere kostfibre og fuldkorn. 

Fordelingen af basisråvarer og supplerende råvarer bruges i sammensætningen af de enkelte madtilbud.

MENU