Gå til hovedindholdet

Arbejdspladser

Vi spiser i dag en stor del af vores måltider væk fra hjemmet. Derfor er det jer bag gryderne på arbejdspladserne, der spiller en vigtig rolle for sundheden.

Principperne bag Måltidsmærket bygger på de officielle kostråd. Med Måltidsmærket kan I lave både velsmagende og sund mad tilpasset lige præcis jeres madtilbud.

Udgangspunktet for at lave mad efter Fødevarestyrelsens principper er at bruge basisråvarer dagligt. Når I bruger basisråvarer, er der også plads til at variere med andre råvarer. De kaldes supplerende råvarer.

Når I bruger grønsager og frugt, fisk, magert kød, fuldkorn samt plante olier og magre mejeriprodukter i madlavningen, har I skabt et godt grundlag for at lave både sund og velsmagende mad. Det betyder, at der også er plads til, at I indimellem fx kan servere federe kød, smage til og runde af med fløde og servere federe oste.

MENU