Gå til hovedindholdet

Overvægt

Vidste du, at næsten halvdelen af den voksne befolkning i Danmark er overvægtige? Heraf er omkring 14% af befolkningen svært overvægtige. For børn gælder det, at hvert femte barn er overvægtigt, og 70 % af dem forbliver overvægtige som voksne.

Overvægt går ud over helbredet

Overvægt er et stigende problem, der gør mange mennesker syge. Det er derfor vigtigt, at du gør noget, hvis du er eller er på vej til at blive overvægtig.

Overvægt har betydning for din livskvalitet og dit helbred. Der er næsten ingen grænser for antallet af forslag, der byder sig, når du søger efter løsninger til at komme af med de ekstra kilo – men det er ikke alle tilbud, der er gode for dig og din sundhed.

Hvilken kur er den bedste?

Det kan være svært at finde ud af, hvordan og hvad der virker – og hvad der giver resultater for den ene, virker ikke nødvendigvis for den anden.

Der findes ingen nemme løsninger på overvægtsproblemet. Videnskaben kan endnu ikke svare på, hvorfor nogen kæmper med overvægt, mens andre ikke gør. Men det er et faktum, at raske mennesker ikke tager på i vægt, med mindre de spiser mere energi (kJ), end kroppen kan forbruge.

Gravid og overvægtig

Er du gravid, og vejer du for meget, bør du spørge din jordemoder til råds, kontakte din læge, diætist eller henvende dig i dit lokale sundhedscenter. Her kan du få vejledning på forsvarlig vis, så du og dit barn får de bedste betingelser for en god graviditet og fødsel.

 

MENU