Gå til hovedindholdet

Små skridt

Har du brug for et værktøj til at igangsætte små overskuelige ændringer i din hverdag? 'Små skridt' er en selvhjælpsguide, der kan give dig konkrete redskaber til at komme i gang med at tage de skridt, der skal til for at komme ned i vægt i et tempo, der passer til dig.

Sundhedsstyrelsen har udgivet to publikationer om vægttab: '10 veje til vægttab' og 'Små skridt til vægttab – der holder'. Links til publikationerne finder du nedenfor.

'Små skridt til vægttab – der holder' er en guide til overvægtige voksne, der skal gøre det overkommeligt at tage udfordringen op med vægttab. Udgangspunktet er at lave små, gradvise ændringer i dine nuværende mad- og bevægelsesvaner, så du kan tabe dig eller undgå at tage på.

'10 veje til vægttab' er en selvhjælpsguide, der bygger på metoden Små skridt. Til dem der hurtigt vil i gang, tilbyder guiden et konkret redskab, hvor du skematisk kan placere dine udfordringer og få hjælp til at tage skridt i en sundere retning med en hastighed, der passer dig.

Der findes flere publikationer end Sundhedsstyrelsens, som kan være en hjælp for dig, der gerne vil følge 'Små skridt'.

Variation og fysisk aktivitet

Små skridt-metoden tager udgangspunkt i de officielle kostråd, således at der i materialerne bliver informeret om, hvad kostrådene går ud på, herunder variation i det du spiser og de officielle anbefalinger for fysisk aktivitet.

Konsekvenser ved brug 'Små skridt'

Metoden giver dig mulighed for at lave ændringer i en sundere retning, i et tempo der passer til dig. Det er dig der bestemmer, og det er dig, der skal tage det næste skridt i en sundere retning.

Små skridts vejledning til dig er bundet op på, hvor mange kilo du teoretisk kan tabe dig, hvis du skifter forskellige fødevarer og nydelsesmidler ud med et sundere alternativ. De oplysninger du får om det teoretiske vægttab i forhold til fx, at skifte en snackbar ud med et æble hver dag er forbundet med flere forudsætninger, der handler om dit udgangspunkt, dine vaner og hvilke ændringer du ellers foretager i forbindelse med dit arbejde med vægttab. Kan du ikke følge disse forudsætninger, kan det betyde, at det forventede vægttab ikke opnås som ønsket.

Læs mere på andre sider

Overvægt, Sundhedsstyrelsen

MENU