Gå til hovedindholdet

Hvornår er det økologisk?

Økologiske fødevarer stammer fra økologiske landbrug, der producerer i overensstemmelse med økologireglerne.

Afgrøder

Landmanden skal uden brug af sprøjtemidler bekæmpe fx ukrudt, skadedyr og sygdomme i markerne. Det kan han gøre ved at

  • Vælge hensigtsmæssige plantearter og sorter.
  • Skifte mellem forskellige afgrøder.
  • Harve og radrense.
  • Beskytte eller udsætte  skadegørernes naturlige fjender.
  • Flammebehandle ukrudt.

Dyr

En række detaljerede regler sikrer, at økologiske dyr har mulighed for naturlig adfærd, får frisk luft og daglig motion samt at der er normalt dagslys i staldene.

Foder

Økologisk foder må ikke tilsættes antibiotika, vækstfremmere eller konserveringsmidler. Foderet må heller ikke indeholde gensplejsede organismer.

Madvarer

Forarbejdede, økologiske fødevarer, som fx leverpostej, marmelade og forskellige færdigretter, må ikke indeholde kunstige sødestoffer eller kunstige aromaer. Desuden er der tilladt langt færre tilsætningsstoffer end i konventionelt fremstillede fødevarer.

MENU