Gå til hovedindholdet

Børn og salt

Salt i mad til børn skal også begrænses, dels fordi spædbørns nyrer ikke kan udskille så meget salt, dels fordi børn ikke skal vænnes til salt smag. Man bør derfor ikke tilsætte salt til spædbarnets mad. Grønsager og kartofler kan dog godt anvendes, selvom de er kogt i letsaltet vand. Børn spiser med af familiens mad, fra de er 8-9 måneder, så også derfor er der god grund til generelt at spare på saltet i familien.

Det anbefalede daglige maksimumsindtag afhænger af alder og energibehov.

  • For børn under 2 år bør indtagelsen af salt ikke overstige 0,5 gram/MJ.
  • For børn mellem 2-10 år bør indtagelsen være begrænset til 3-4 gram pr. dag.
  • For børn mellem 12-23 måneder bør indtagelsen ikke overstige 2,1 gram salt pr dag (0,8 g natrium). Det svarer til ca. ½ teskefuld groft salt og 1/3 fint salt.
MENU