Gå til hovedindholdet

Begræns saltindtaget

Når saltindtaget skal begrænses, er det vigtig at sætte ind over for alle de kilder til salt, der er. Det meste salt får danskerne gennem den mad, de køber, enten når de køber ind i supermarkedet, køber take-away, spiser i kantinen eller på restaurant.

En fælles indsats

Derfor er det vigtigt, at alle, der er ansvarlige for denne mad, tager del i indsatsen med at sænke danskernes saltindtag. Producenter og detailhandlen skal sænke saltindholdet i fødevarerne i supermarkedet, så det er muligt at købe fødevarer med mindre salt. Kantiner, restauranter cafeer m.v. skal spare på saltet og/eller udbyde mad med mindre salt, så du har mulighed for at foretage et sundt valg. Endelig kan forbrugerne være opmærksomme på saltindholdet i de fødevarer de køber og hvordan måltiderne sammensættes. Se mere i Fødevarestyrelsens pjece 'Spis mad mindre salt'.

Reduktion af salt i færdigpakkede fødevarer

Reduktion af saltindholdet i de færdigpakkede fødevarer, du køber, i supermarkederne sker i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og fødevarebranchens organisationer. Der er fokus på området både i Danmark og i hele EU, og der er forskellige initiativer i gang, der skal sænke saltindholdet i fødevarerne.

Download

Saltlisten

MENU