Gå til hovedindholdet

Indholdsstoffer i kosttilskud

Kosttilskud kan være vitamin- og mineralpræparater, det kan være kapsler med fiskeolie, eller det kan bestå af forskellige plantedele som fx ginkgo biloba, hyben eller hvidløg.

Vitaminer og mineraler

Er du i tvivl om et vitamin- og mineralpræparat er lovligt, kan du undersøge, om der er brugt tilladte vitaminer og mineraler. Der er også regler for, hvilke kilder til vitaminer og mineraler man må bruge i kosttilskud. Dem kan du finde i kosttilskudsdirektivets bilag 2. Se link nedenfor.  

Herudover er der regler for, hvilke kilder til vitaminer og mineraler man må bruge i kosttilskud. Dem kan du læse om i bekendtgørelsen for kosttilskud bilag 2. Se links nedenfor.

Andre stoffer i kosttilskud

Hvis du overvejer at købe et kosttilskud, som indeholder andre stoffer end vitaminer, mineraler eller planter, det kunne fx være koffein, lutein eller fiskeolie, kan du undersøge, om det er lovligt at bruge i kosttilskud. Du skal se i bilag 1 til 'Bekendtgørelse om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer'. Her kan du også se, om stofferne er lovlige at tilsætte i almindelige fødevarer.

Drogelisten

Du kan finde oplysninger om kosttilskud, der indeholder planteingredienser i DTU Fødevareinstituttets Drogeliste samt i tillægget til Drogelisten.
 
I Drogelisten kan du se, hvilke droger der er sikkerhedsvurderet af DTU Fødevareinstituttet. Drogelisten er ikke en komplet liste over alle planter, men indeholder kun de planter, som er blevet vurderet. Drogelisten er ikke lovgivning, men en vejledende liste.

MENU