Gå til hovedindholdet

Gymnastik

Gymnastik er en populær motionsform både blandt børn og voksne. Gymnastik er en bred motionsform, der omfatter en række forskellige discipliner såsom springgymnastik, mor-barn-gymnastik, motionsgymnastik, konkurrencegymnastik, rytmisk gymnastik, akrobatik og trampolin.

Energiforbrug og intensitet

Intensiteten af gymnastik afhænger meget af hvilken type, der dyrkes. Noget gymnastik er moderat fysisk aktivitet, hvor pulsen stiger og vejrtrækningen øges, men hvor du stadig kan føre en normal samtale imens. Andet gymnastik er fysisk aktivitet af høj intensitet, hvor pulsen kommer op, vejrtrækningen øges og du kun kan tale i kortere sætninger.

Kom i gang

Der findes en lang række gymnastikforeninger i hele landet. Desuden kan du dyrke gymnastik på aftenskolehold. Mange arbejdspladser har også gymnastikhold én eller flere gange om ugen.

Hvis du gerne vil i gang med at dyrke gymnastik, skal du først finde en disciplin, der passer dig og dernæst et hold for din målgruppe. Nogle gymnastikhold er kun for kvinder, mænd, ældre eller gravide.

De fleste former for gymnastik kræver ikke noget særligt udstyr; tøj, du kan bevæge dig i, og måske et par bløde gymnastiksko er alt, der skal til.

Anderledes gymnastik

De fleste kender til springgymnastik og rytmisk gymnastik, men der er mange forskellige måder at dyrke gymnastik på:

Rope skipping

Sjipning hvor man enten hopper alene eller sammen med andre og med et eller flere reb.

Akrobatik

Disciplinen hvor man bygger pyramider af mennesker og laver spring og koreografi.

Tumbling

Springgymnastik på en fiberbane. Man laver serier af hurtige, kraftfulde spring ned af den 25 meter lange bane.

Parkour

Hop og løb gennem byen. Alle forhindringer forceres og gelændere, trapper og bomme udnyttes som redskaber for gymnastikken.

Cheerleading

En holdsport, der indeholder blandt andet elementer af dans, akrobatik og spring. Desuden er der fokus på positiv udstråling og gejst.

Læs mere på andre sider

Danmarks Gymnastik Forbund

DGI

MENU