Gå til hovedindholdet

Populære motionsformer

Gåture, fitness, cykelture, løb og gymnastik er de mest populære motionsformer blandt voksne i Danmark.

Gåture er klart den mest udbredte motionsform, idet 68 % af alle voksne danskere mellem 15 og 75 år dyrker den i løbet af en uge. Fitness, der omfatter styrketræning, aerobic, spinning med mere, dyrkes af 7 % i løbet af en uge. De resterende tre motionsformer dyrkes af henholdsvis 7 % for cykelture, 5 % for løb og 4 % for gymnastik.

De næste 5 på listen

Videre nede på listen kommer svømning, der i løbet af en uge dyrkes af 3 % af befolkningen, dans (2 %), fodbold (2 %), yoga/afspænding (2 %) og bowling/billard/petanque (1 %).

De populære motionsformer dyrkes primært individuelt og kan passes ind i en travl hverdag, Hvilket er med til at øge deres popularitet.

Hvad med børn og unge?

Sport eller motion dyrkes regelmæssigt af 84 % af danske børn og unge mellem 7 og 15 år. Fodbold, svømning og gymnastik er de tre mest populære idrætsaktiviteter, men også trampolin, rulleskøjter og spejder har fundet vej til listen.

De 10 mest populære idrætsaktiviteter blandt børn i prioriteret rækkefølge er: Fodbold, svømning, gymnastik, trampolin, motionsløb, rulleskøjter, håndbold, vandreture, badminton og spejder.

Vil du i gang?

Følg menuen til venstre, hvis du vil læse mere om de fem største idrætsgrene, og bliv inspireret til selv at komme i gang med dem.

MENU