Gå til hovedindholdet

Politik, principper og handleplaner

Skolebørn spiser omkring halvdelen af deres daglige måltider, imens de er i skole og fritidsordning. Derfor har det stor betydning for børnenes sundhed og trivsel, hvad de spiser i skolen. Fælles værdier og målsætninger øger medejerskabet for jeres måltidskultur på tværs af lærere, pædagoger, køkkenmedarbejdere, ledere, forældre og elever. 

Ved at arbejde sammen på tværs af ledelse, skolebestyrelse, elevråd og køkkenansvarlige kan I skabe et godt udgangspunkt for en fælles måltidskultur på jeres skole, fordi I bedst ved, hvad der virker hos jer. Principper og handleplaner kan bidrage til, at evt. kommunale politikker og visioner for mad og måltider virker i skolens hverdag.

I menuen kan du finde mere om, hvorfor principper og handleplaner er vigtige, inspiration til hvordan de kan udarbejdes, og hvem der kan være med til at udvikle dem. 

Skab synergi med kommunens sundhedspolitik om børn, mad og måltider

De fleste kommuner har formuleret og vedtaget overordnede sundhedspolitikker for børne- og ungeområdet. Sundhedspolitikken indeholder ofte et fokus på mad og måltider, og nogle kommuner har  en særskilt mad- og måltidspolitik.

Når I på skolen skal i gang med at udvikle principper og/eller handleplaner for mad og måltider, er det en god idé, at det er koordineret med de visioner, mål og politikker, kommunen har udarbejdet. Det skaber bedre mulighed for synergi og gennemslagskraft af sundhedsfremmende aktiviteter for kommunens børn. 

Undersøg, om jeres kommune har en politik. Her kan ofte være hjælp at hente, når I skal til at tage stilling til skolens holdninger. Måske er der en pædagogisk konsulent eller en sundhedskonsulent, der kan hjælpe jer i arbejdet.

Mad og måltider på dagsordenen

Madpakker

MENU