Gå til hovedindholdet

Brug af Det Økologiske Spisemærke i idrætshaller

Arbejder du med økologi, har du mulighed for at vise, hvor meget økologi der er i din café ved at anvende Det Økologiske Spisemærke.

Mærket findes i tre varianter. Spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i guld bruger 90-100 % økologiske føde- og drikkevarer, spisemærket i sølv 60-90 % og spisemærket i bronze 30-60 %. Mærket viser altså, hvor mange procent økologien fylder, når man ser på det samlede antal råvarer i køkkenet. Økologiprocenten kan enten opgøres i kroner eller i kilo.

Mærket gør det lettere for gæster, der gerne vil spise økologisk, at vælge spisested. Det Økologiske spisemærke er statskontrolleret ligesom det velkendte røde Ø-mærke. Certificeringen til mærket er gratis og kontrolleres årligt af Fødevarestyrelsen.

Spisemærket kan bruges i bred markedsføring og vise kunderne, at caféen har en økologisk profil.

Økologisk Landsforening tilbyder forskelligt materiale til at reklamere med spisemærket i caféen.

På hjemmesiden om Det Økologiske Spisemærke, kan du læse meget mere om, hvordan du kommer i gang med at bruge flere økologiske fødevarer, og hvordan du kan få mærket.

MENU