Gå til hovedindholdet

Sprog

Sproglige færdigheder er en indgangsdør til verden – en mulighed for at høste viden og erfaringer.

Fra den daglige pædagogiske praksis har I mange erfaringer med at arbejde med sprogstimulering. Der er også rig mulighed for at skabe et bindeled mellem sproget og mad og måltider. Her er blot nogle forslag.

Tal om mad og sundhed

I kan tale med børnene om forskellige madvarer, fx grønsager eller frugter. Der er god mulighed for at komme ind på, at nogle madvarer er sundere end andre. Her vil arbejdet med fx over- og underbegreber være en naturlig del. Det kan være med til at udvikle børnenes viden om maden, samtidig med at deres begrebsapparat stimuleres.

Workshop om smag

I kan lave jeres egen workshop om smag. Her kan I have forskellige typer af brød og få en snak om eksempelvis rugbrød og groft brød. Hvordan er smagen på rugbrød contra hvidt brød?

Har I mulighed for at købe forskellige typer af fisk så prøv at købe:

  • makrel
  • torsk
  • rødspætte
  • sild
  • laks.

Tal om forskellen i farver, størrelse og udseende. Rengør, tilbered og smag på dem.

MENU