Gå til hovedindholdet

Køkkenprofessionelle har en vigtig rolle

Som køkkenprofessionel har du en daglig og direkte kontakt til børnene og dermed god mulighed for at påvirke deres valg i en sundere retning. Når børn får serveret sund og velsmagende mad, lærer de, at det smager lækkert.

Sund og smagfuld mad til børn er vigtig fordi:

  • Sunde mad- og spisevaner læres i barndommen
  • Børn spiser 45-70% af deres dagskost i daginstitutionen
  • Mætte børn kan lettere koncentrere sig
  • Det skærper børnenes nysgerrighed, hvad angår nye smagsvarianter og råvarer.

Tag børnene med i køkkenet

Lad tilberedning af frokost eller mellemmåltid blive en fælles opgave. Så smitter det som regel også af på børnenes lyst til at smage på retterne.

Bonus ved en madordning

Ved at spise sammen opstår en følelse af fællesskab. God tid og hygge er særligt vigtigt for børnene, ligesom duften ved tilberedningen og snakken hen over frokostbordet også er med til at give børnene en god oplevelse ved at spise sund og lækker mad.

MENU