Gå til hovedindholdet

Frokostmåltidet

Frokostmåltidet spises midt på dagen – typisk mellem kl. 11 og 12 i daginstitutionerne. Frokosten adskiller sig fra morgen- og aftensmad ved at være det måltid, flest børn spiser uden for hjemmet.

Kold eller varm mad til frokost?

Det er ernæringsmæssigt lige godt, om der tilbydes kolde eller varme frokostmåltider, men madens konsistens må tilpasses børnenes udviklingstrin:

  • Varme måltider med blød og tyggevenlig konsistens er velegnede til de helt små børn i vuggestuen.
  • Kolde rugbrødsmadder med pålæg og rå gnavegrønt kræver mere tyggearbejde og er derfor velegnede til de større børn i børnehaven.

Varm frokost

Varme frokostmåltider indeholder ofte kartofler, ris eller pasta, grønsager, olie og kød, æg eller fisk. Desuden kan du supplere med bælgfrugter fx i en suppe, sammenkogt ret, postej m.m.

Kold frokost

Kold frokost består typisk af rugbrød, fuldkornsbrød eller lysere brødtyper, frugt og grønsager, plantemargarine eller mayonnaise samt pålæg af fisk, kød, æg. Fødevarestyrelsen anbefaler, at børnene kan vælge mellem tre til fire slags pålæg ved det kolde frokostmåltid.

MENU