Gå til hovedindholdet

Kommuner

Børns mad-, måltids- og bevægelsesvaner er et fælles ansvar mellem forældre, kommuner og de institutioner, børnene færdes i. Kommunerne har med sundhedsloven hovedansvaret for at skabe sunde rammer og etablere forebyggende tilbud til alle borgerne.

De kommunale forvaltninger og centre spiller en nøglerolle, når det kommer til sundhed og forebyggelse, og de fleste forvaltninger kan med fordel tænke sundhedstemaer som mad, måltider og bevægelse ind i deres overordnede politikker og planlægge, hvorledes de overordnede politikker skal udmøntes i praksis.

Her på siden er der fokus på temaer, der spiller ind, når der skal udformes eller evalueres mad-, måltids- og bevægelsespolitikker i kommunerne. Der er forslag til, hvilke mål for mad, måltider og bevægelse der kan opsættes i politikken. Der kan også hentes inspiration til, hvordan lokale mad-, måltids- og bevægelsespolitikker og handleplaner kan udformes og blive nyttige værktøjer i daginstitutioner, skoler, fritidsordninger og idrætstilbud.

MENU