Gå til hovedindholdet

Idrætshaller

De fleste kan blive enige om, at sund mad og gode måltider hænger rigtig godt sammen med at bruge kroppen fysisk. Derfor er det egentlig også tankevækkende, at traditionen for at servere frituremad og slik i idrætshallerne mange steder hænger ved.

Fødevarestyrelsen brænder for at gøre noget ved madkulturen i idrætshallerne og foreningslivet, og netop af denne grund har Fødevarestyrelsen været med i det landsdækkende projekt Sundere mad i idrætslivet fra 2012-2014 (SMIL). Projektet har arbejdet for at fremme en sundere, attraktiv og tidssvarende madkultur i idrætslivet og skabe eksempler for fremtiden, bl.a. igennem udvikling af konceptet Jumpfood.

Projektet blev gennemført som et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, DGI-huse og haller, Københavns Madhus, Halinspektørforeningen, og mere end 20 danske kommuner blev støttet økonomisk af Nordea-fonden. Flere af de samme samarbejdspartnere arbejder fortsat for sundere mad i idrætslivet, og ser på muligheden for et projekt, der kan bygge videre på de gode resultater fra SMIL-projektet. 

Flyvende fra start med Jumpfood

Konceptet Jumpfood er SMIL´s bud på et kulinarisk og sundere koncept, som forhåbentligt kan bidrage til at gøre maden og spisefaciliteterne i idrætshallerne sundere, hyggeligere og mere indbydende, så alle aktive børn og unge samt deres familier har lyst til at være der både før, i mellem og efter træning. I konceptet er der arbejdet med indretningen af spisemiljøet samt med såvel den gastronomiske og ernæringsmæssige kvalitet af maden.
Hent inspiration på jumpfood.dk.

Mere inspiration til mad i idrætshaller

Fødevarestyrelsen har desuden udviklet bogen ’Mad i idrætshaller' fra 2012, som kan hjælpe på vej mod sundere mad i idrætshaller. Heri kan du også finde inspiration til: 

  • Opskrifter på sundere mad der sælger
  • Planlægning af menu
  • Indretning af café
  • Markedsføring af det nye menukort.

Bogen kan købes hos Komiteen for Sundhedsoplysning eller downloades nedenfor.

Læs mere på andre sider

Jumpfood

MENU