Gå til hovedindholdet

Tips til at spare på fedtet

  • Skrab fedtstoffet på brødet eller undlad fedtstof på brødet.
  • Kog eller damp maden i stedet for at stege den, specielt fisk og grønsager.
  • Hvis maden steges, bør du bruge så lidt fedtstof til at stege i som muligt. Det gælder også i gryderetter, hvor man bruner kødet i fedtstof fra starten. Her ender alt fedtet i sovsen.
  • Undlad smeltet smør/margarine, smørsovs og opbagte sovse til maden.
  • Vælg magre mælkeprodukter som skummet-, kærne-, eller minimælk samt surmælksprodukter af samme slags.
  • Vælg mager ost dvs. maks. 30+. En passende daglig mængde er 25 gram.
  • Undlad mayonnaise og remoulade til maden.
  • Vælg magert kød eller spis mindre kød i forhold til kartofler, ris, pasta og grønsager.
  • Brug magert kødpålæg.
  • Smid stegefedtet ud.
MENU