Gå til hovedindholdet

Madpakkeværksted

Et madpakkeværksted skal inspirere til at smøre en god og sund madpakke hjemmefra. Et madpakkeværksted kan foregå som en event på virksomheden, enten i en udvidet frokostpause eller som et selvstændigt arrangement uden for arbejdstiden. Her får deltagerne lov til selv at afprøve nemme, sunde og lækre ideer til madpakken.

Hvordan arrangeres et madpakkeværksted?

Man kan vælge selv at arrangere et madpakkeværksted eller få en kostkonsulent til at hjælpe. I forbindelse med værkstedet kan der også arrangeres et oplæg om sund mad. Før man går i gang, bør det dog undersøges, hvor stor interessen er, fx via tillidsmanden.

Hvis der er lyst til at arrangere et madpakkeværksted, kræver det en ildsjæl eller to til at arbejde med hele arrangementet, og det kræver, at der er styr på finansiering og organisering. Listen nedenfor giver et bud på de overvejelser, der skal gøres, inden man skal i gang med et madpakkeværksted.

Kom i gang med et madpakkeværksted

Udstyr og lokale

Mængden af udstyr kommer an på hvilken mad, der skal være i madpakkeværkstedet. Hvis I vil arbejde med varm mad, bør der være et rimeligt veludstyret køkken med tilstrækkeligt bordplads og det nødvendige antal vaske, køleskab, komfur og kogeplade, eventuelt ovn og et stort buffetbord i frokoststuen. Er det kold mad, kan mindre udstyr gøre det.

Tid

Sæt tid af til indkøb og til at forberede madpakkeværkstedet. Noget af forberedelsen kan ske dagen før. Selve madpakkeværkstedet tager ca. 30-40 minutter, afhængig af hvor meget plads der er, antallet af deltagere, hvor ambitiøst programmet er osv.

Økonomi

Få afklaret, hvordan udgifterne skal dækkes. Er virksomheden villig til at give et tilskud, eller skal deltagerne selv betale?

Mad-ideer til værkstedet

Som udgangspunkt skal madpakkeværkstedet inspirere til mad, der er egnet til at blive pakket sammen i en madpakke, og som er varieret og sund. Derudover skal der naturligvis vælges mad, som medarbejdergruppen vil spise. Den skal nok være ny og anderledes, men dog ikke så anderledes, at nogle ikke vil smage på den.

En sund frokost

En sund frokost består gerne af de fem nedenstående kategorier:

  • BRØD – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  • GRØNT – snackgrønt, salat eller pålæg
  • PÅLÆG – kød, ost eller æg
  • FISK – mindst en slags fisk
  • FRUGT – det friske og søde

Find ideer til madværkstedet i pjecer og kogebøger om sund frokost.

     

MENU