Gå til hovedindholdet

Frokostklub

En frokostklub er en gruppe på to til seks medarbejdere, der sørger for frokost til hinanden.

Man kan fx have en fælles pung, hvor man lægger penge i hver uge. Man kan også tage noget med, som man har tilberedt hjemmefra, fx en salat eller en ekstra portion fra aftensmaden dagen før. Fordelen er, at maden er frisk, at man har mulighed for at variere sin mad og at man ikke hver dag selv skal stå for frokosten.

Hvordan etablerer man en frokostklub?

Find et par andre personer, der har lyst til at være med, og tag en snak om, hvad der ønskes og forventes af en frokostklub. Herefter fordeles ugerne. Hver person har en uge, hvor han eller hun sørger for frokost til alle i gruppen. Husk at tage højde for ferie og fridage.

Udgangspunktet er, at hver især smører sin mad ved bordet. Men hvis frokostpausen er kort, er det en god idé at tilberede noget hjemmefra, fx råkostsalat, tunsalat eller grønsager.

Bliv inspireret til en sund frokost i pjecen 'Gi´ madpakken en hånd'. Pjecen tager udgangspunkt i at en sund frokost består af fem elementer:

  • BRØD – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  • GRØNT – snackgrønt, salat eller pålæg
  • PÅLÆG – kød, ost eller æg
  • FISK – mindst en slags fisk
  • FRUGT – det friske og søde

Husk, lad ikke ambitionerne tage overhånd. Fire halve med pålæg med lidt frugt og grønt – og vand eller mælk til – er et godt og sundt måltid.

Det kan også være en god idé at købe udstyr til frokostklubben, så I har mulighed for at tilberede og opbevare maden. Det kan fx være:

  • Skærebræt
  • Urtekniv og gulerodsskræller
  • Rivejern
  • Plastkasse med låg til opbevaring.
MENU