Gå til hovedindholdet

Kom godt i gang

Har du lyst til at tage initiativ til at fremme sund mad på arbejdspladsen, er det vigtigt at få spredt ideen til alle medarbejdergrupper og ledelsen. Målet er at formulere en mad- og måltidspolitik som afsæt for at fremme sund mad.

Find ud af, hvilke holdninger der er til projektet på de forskellige niveauer i virksomheden – fra den menige medarbejder til ledelsen.

Tag fx emnet op på et fællesmøde eller i samarbejdsudvalget, så du ved, om der er interesse for projektet blandt dine kollegaer. Find ud af, hvem der har lyst til at involvere sig. Find samtidig ud af ledelsens interesse for at fremme sund mad, for uden opbakning fra arbejdspladsens ledelse er det svært at få gennemført og fastholdt ændringer.

Kom i dialog

Har I en kantine vil ændringer i kantinedriften påvirke alle kunderne, og derfor er det vigtig at gå i en dialog, når I går i gang med at ændre maden i en sundere retning. Forandringerne skal opleves som en forbedring.

Det er afgørende, at der er organer i virksomheden, som kan indlede dialogen, det kan fx være i kantineudvalget, samarbejdsudvalget, hos tillidsmanden eller blandt medarbejderne.

Formulér en mad- og måltidspolitik

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at arbejdspladsen tager stilling til mad- og måltider ved at formulere en mad- og måltidspolitik for virksomheden. Denne skal formuleres af både medarbejderrepræsentanter og ledelsesrepræsentanter. 

MENU